Objavljeno: 17.3.2015

Konferenca RISK - desetič

Mariborsko podjetje Real Security je prejšnji teden v Laškem organiziralo že deseto konferenco RISK, ki jo je obiskalo prek tristo udeležencev, razstavljavcev in predavateljev iz desetih evropskih držav in ZDA. Glavna tema konference je seznanjanje strokovne javnosti o vedno novih tehnologijah ki jih zlonamerni posamezniki, razne organizacije in tudi nekatere države uporabljajo za kriminalne napade na globalna omrežja in storitve.

Uvodni govornik z ameriškega veleposlaništva v Sloveniji je izpostavil vedno večje število napadov na podjetja in državne organizacije, predstavnik svetovalnega podjetja Gartner je povzel varnostne trende za leto 2015, sledila pa so predavanja predstavnikov pomembnejših svetovnih in nekaterih slovenskih podjetij s področja varnosti.

V nevarnosti so uporabniki in njihova zasebnost, pri čemer uporabniki sami ne posvečajo dovolj pozornosti varnim komunikacijam, predvsem pri spletnem bančništvu in drugih denarnih transakcijah (konec januarja smo doživeli množičen napad na komitente vseh večjih bank v Sloveniji), o čemer je govoril predstavnik Fakultete za varnostne vede. Konferenca se je zaključila z dobrodelno akcijo za organizacijo Rdeči noski.

www.risk-conference.com

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji