Objavljeno: 24.11.2002

Konec krize v IT?

Po dveh letih negativnih rezultatov pri raziskavah tržišča IT najnovejše kažejo, da se bo upadanje prodaje končalo. To naj bi se zgodilo najprej na področju omrežne in programske opreme, kjer naj bi se do leta 2006 vrnili nazaj na dinamiko pred letom 2001, pa tudi na drugih področjih naj bi bilo najhujše mimo.

Sicer naj bi boljše rezultate dosegli predvsem pri prodaji programske opreme in pri svetovalnih dejavnostih, še posebej pri pisarniških in varnostnih programih. Pri prodaji strojne opreme malo boljše čase napovedujejo predvsem na področju omrežnih pomnilniških naprav, sicer pa se bo upadanje prodaje strojne opreme še nadaljevalo.

Prodaja se bo v naslednjih štirih letih najbolj povečala na Kitajskem in v Indiji - v Evropi, na Japonskem, na Srednjem Vzhodu in v Latinski Ameriki pa bo zaostajala za ZDA. V Evropi bo naraščala le prodaja brezžičnih naprav in ročnih računalnikov.

To obsežno poročilo s podrobnimi raziskavami tržišč je pripravila družba IDC. Hkrati pa so posvarili, da se bo upad prodaje osebnih računalnikov nadaljeval. Temu naj bi prispevale politične razmere, grožnja vojne in stanje svetovne ekonomije. V najslabšem primeru pa bi lahko celo prišlo do ponovnega padca prodaje in nato do ponovne rasti šele leta 2004. Kljub vsemu poročilo izraža optimizem.

http://www.idc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji