Objavljeno: 10.1.2010

Kodakova rezina

Pri Kodaku očitno še niso rekli zadnje besede, ko gre za ponudbo digitalnih fotoaparatov. Nekaj nekdanjega ugleda si želi podjetje pridobiti z novim kompaktnežem, poimenovanim Kodak Slice. Temu ne manjka inovativnih tehnologij ...

Gre za kompaktnega digitalca, ki premore senzor z ločljivostjo 14 megapik ter 5-kratno optično povečavo, ki jo omogočajo leče Schneider-Kreuznach. A bolj kot fotografske sposobnosti bodo uporabnike očarali številni drugi gradniki, denimo velik 3,5-palčni LCD-zaslon, občutljiv na dotik, vgrajenega 2 GB pomnilnika ter tehnologija prepoznavanja obrazov. Ta prepozna do 20 obrazov, po zaslugi vgrajenega pomnilnika pa lahko uporabnik fotografije in obraze tudi označi, zato je njihovo iskanje po tisočih fotografijah bistveno lažje.

Kodak Slice, ki naj bi svojo prodajno pot začel aprila, lahko slike in visokoločljive videoposnetke (720p, 30 fps) zapisuje tudi na kartice microSD. Aparat bo na voljo v večih barvah, predivdena prodajna cena v ZDA pa bo znašala 350 ameriških dolarjev.

www.kodak.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji