Objavljeno: 16.1.2004

Kitajski Huawei z 90-odstotno rastjo na mednarodnem trgu

Kitajski proizvajalec omrežne in telekomunikacijske opreme Huawei Technologies je predstavil poslovne rezultate, ki kažejo na kar 90-odstotno rast prodaje na mednarodnem trgu v letu 2003, oziroma skupno 42-odstotno. Huawei je tako prodal za nekaj več kot milijardo dolarjev omrežne in telekomunikacijske opreme po svetu, na domačem trgu pa 2,78 milijarde dolarjev, kar je prav tako 29 odstotkov več kot v letu 2002.

Rast naj bi bila predvsem posledica vse večjih zahtev po mobilnih in širokopasovnih omrežjih, pri Huawei Technologies pa pričakujejo, da bo leto 2004, tudi zaradi povečanega tempa izgradnje omrežij 3G še bolj uspešno. Analitiki ugotavljajo, da Huawei postaja vse bolj pomembno ime v svetu omrežne in telekomunikacijske opreme, čeprav prodajo večino opreme na manj razvitih trgih, kjer z nizkimi cenami lažje pridobijo kupce.

Kljub temu se Huawei vse bolj uveljavlja tudi na razvitih trgih, kar dokazuje tudi partnerstvo z ameriškim 3Comom. Huawei je sedaj ponovno prisoten na ameriškem trgu, po tem, ko je Cisco vložil tožbo z očitkom uporabe Ciscove programske strojne opreme v nekaterih usmerjevalnikih. Kasneje sta se podjetji zunajsodno pogodili, Huawei pa je nadgradil sistemsko programsko opremo.

http://www.huawei.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji