Objavljeno: 9.5.2014 10:00

Kako zaslužiti s tišino

Nekateri pravijo, da so spletne trgovine z glasbo in spletni servisi za poslušanje glasbe uničile glasbeno industrijo, drugi (glasbeniki) se jim skušajo prilagoditi, tretji jih poskušajo izkoristiti, tudi na zelo nenavadne načine.

Ameriška skupina Vulfpeck se je tako lotila servisa Spotify in dejstva, da ta avtorjem obračuna 0,7 ameriškega centa za vsako poslušanje njihove glasbe. Kar se sliši zelo malo, pa vendar… Vulfpeck so na Spotify naložili »album« Sleepify, ki je sestavljen iz pol minute dolgih »pesmi«, ki so popolnoma tihe. Da, uporabniku se »predvaja« tišina. Hkrati so svoje poslušalce in oboževalce prosili, naj se Spleepify vsako noč predvajajo »na repeat«, saj bodo od vsake poslušane pesmi dobili 0,7 centa, s pridobljenimi sredstvi pa bodo financirali koncert(e), ki bodo za udeležence zastonj. Po prvih poročilih so na ta način zaslužili okoli 20.000 dolarjev!

Spotify je »tišino« že umaknil iz svoje ponudbe, z razlago, da je Vulfpeckov trik sicer zabaven in bister, vendar krši njihove pogoje delovanja.

KXvncV79LXk

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji