Objavljeno: 27.12.2002

Je programska oprema uporabna?

Vse več vodstev podjetij ugotavlja, da njihovi zaposleni izgubljajo ure in ure delovnega časa zaradi prezapletene programske opreme. Zaradi tega so se pri ameriškem Nacionalnem inštitutu za standarde in tehnologijo (NIST) odločili za uvedbo standarda Common Industry Format (CIF), ki omogoča objektivno preverjanje uporabnosti programske opreme.

Eden od glavnih pobudnikov za CIF je bila tudi družba Boeing, ki je z interno raziskavo ugotovila, da bi lahko s povečano uporabnostjo enega od najbolj razširjenih programov prihranila okrog 45 milijonov dolarjev pri skupnem strošku lastništva (TCO). Pri Boeingu upajo, da bodo standard CIF podprli tudi drugi večji uporabniki, saj bodo s tem prisilili proizvajalce programske opreme k boljšim izdelkom.

Pri razvoju standarda CIF je sodeloval tudi Microsoft, ki ga je že uskladil z operacijskimi sistemi Windows XP, Windows ME in Windows 2000. Vgradnja podpore za CIF v druge izdelke bo odvisna od povpraševanja na trgu, dodajajo pri Microsoftu. Sicer pa se je interes za CIF v preteklih letih potrojil - s 50 na 150 sodelujočih podjetij, med katerimi so tudi PeopleSoft, Oracle in Eastman Kodak.

http://www.nist.gov

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji