Objavljeno: 15.11.2010

Iz našega arhiva: Kindle ali ne Kindle?

Po nekaterih raziskavah, ki so bile opravljene v zadnjem času, veliki večini zemljanov besedica "e-bralnik" ne pomeni prav nič. Ob besedni zvezi branje knjig "na računalniku" se jih zdrzne malce več, še nekaj več pa jih trzne na "Amazon" in "Kindle". Da, trenutno je Amazonov bralnik skorajda sinonim za specializirane bralnike elektronskih knjig. In, da - na voljo je tudi pri nas.

Elektronske knjige, na kratko imenovane kar e-knjige, so že zelo dolgo na voljo. A do njihovega širšega sprejetja je prišlo šele pred kratkim, ko je leta 2007 v igro vstopil ameriški internetni gigant Amazon. V zadnjih treh letih se je trg lepo razvil, prebuja pa se tudi v Sloveniji. Pravi čas torej, da se jih spet lotimo tudi mi.

Človeštvo bere v taki ali drugačni obliki že tisoče let - a zares množično branje poznamo bistveno manj časa. Pravzaprav je zanimivo, da je svetovna stopnja pismenosti že nekaj desetletij v upadanju - seveda zaradi tretjega sveta, kjer je stopnja rodnosti izredno visoka, hkrati pa je možnosti izobraževanja bistveno premalo. A v razvitem svetu se pismenosti praktično ne meri več, saj je že dlje časa malone samoumevna.

Preostanek članka si lahko preberete na sledeči povezavi:

http://www.monitor.si/clanek/kindle-ali-ne-kindle/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji