Objavljeno: 1.6.2007

iTunes Plus in iTunes U

Apple je izdal novo različico svojega večpredstavnega predvajalnika iTunes 7.2, ki ne prinaša nobenih bistvenih novosti, zato pa sta v ponudbi istoimenske spletne prodajalne odslej na voljo novi rubriki - iTunes Plus in iTunes U.

iTunes Plus omogoča nakup že pred meseci napovedanih sklad brez zaščite DRM, ki so poleg tega kakovostnejše (256 kb/s AAC), med njimi pa so zaenkrat skladbe ene izmed štirih največjih glasbenih založb - EMI.

Glasba izvajalcev Coldplay, The Rolling Stones, Norah Jones, Frank Sinatra, Joss Stone, Pink Floyd, John Coltrane in zdaj tudi Paul McCartney je brez zaščite na voljo za 1,29 dolarjev (evrov), za 30 centov pa je možna nadgradnja že kupljenih skladb z zaščito.

Nova je tudi storitev iTunes U, ki ponuja brezplačne izobraževalne vsebine, predavanja, laboratorijske vaje, športne dogodke in oglede kampusov najboljših ameriških univerz, npr. Stanford University, UC Berkeley, Duke University in MIT.

Na dan predstavitve je vrednost Appla presegla magično mejo 100 milijard dolarjev, kar je skoraj dvakrat več od Della in trikrat manj od Microsofta. Apple je zdaj na borzi postal tudi del indeksa "blue chipov" S&P 100.

www.apple.com/itunes

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji