Objavljeno: 4.12.2007

iPhone v Sloveniji! Za Zdaj.

V nasprotju z vsemi pričakovanji je Slovenija za ZDA, Veliko Britanijo, Nemčijo in Francijo postala 5. država na svetu, kjer je preko katerega izmed mobilnih operaterjev možen nakup iPhona.

Prodaje se je lotil novi igralec na igrišču mobilne telefonije Tušmobil, ki iPhone ponuja za 399 evrov s 24-mesečno vezavo na svoje omrežje in naročilo na paket s fiksno naročnino 50 evrov.

Sumljivo pa je, da tretji operater o tako zaželenem iPhonu, ki je na voljo samo v eni njegovi poslovalnci, ne govori na svoji spletni strani in da ne izda kraja nakupa mobilnega telefona.

Garancijsko jamstvo sicer zagotavlja družba Tuš Telekom, a v primeru okvare bodo aparate pošiljali na popravilo v tujino, saj jih Apple IMC Slovenija ne sme popravljati.

Več kot očitno je, da Tušmobil telefone prodaja mimo vednosti Appla, zato v slovenskem predstavništvu tega podjetja opozarjajo, da utegne Apple Europa sprožiti pravne postopke, vendar uradnih informacij o tem za zdaj nimajo.

Ob početju Tušmobila se sproža cela vrsta vprašanj, precej več pa bo jasno potem, ko bo znano kako se mobilniki obnašajo ob izdaji programskih posodobitev. Zanimivo je tudi, da je v naročniškem paketu vključenih 50 sporočil MMS, ki jih iPhone sploh ne podpira.

www.apple.com/iphone

www.tusmobil.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji