Objavljeno: 2.5.2020 10:30

iPhone 12 naj bi ponovno uvedel bralnik prstnih odtisov

Spletne govorice pravijo, da naj bi prihajajoči iPhone 12 poleg sedaj že običajne prepoznave obraza za odklepanje uporabljal tudi bralnik prstnih odtisov. Nameščen naj bi bil pod zaslonom OLED, podobno torej, kot ga tam ima že kar nekaj androidnih telefonov.

Govorice pravijo, da naj bi Apple v tej smeri sodeloval s podjetji Qualcomm, GIS in BOE (kitajski proizvajalec zaslonov OLED), kar bi pomenilo, da bi bil bralnik ultrazvočnega tipa, kot ga imajo Samsungovi telefoni. In ne optični, kot ga imajo denimo Huaweii.

Apple sicer s Qualcommom (proizvajalcem ultrazvočnega bralnika) sodeluje tudi na področju razvoja vezja 5G, ki naj bi ugledalo svet  v naslednjem iPhonu.

Govorice so sicer kontradiktorne, nekateri pravijo, da bo bralnik vgrajen v iPhonu, drugi da bo le v novem iPadu, nekatere pa omenjajo tudi iPhonovski Lidar (laserski »merilnik okolice«), ki ga ima zaenkrat le novi iPad Pro.

Kakorkoli – vgradnja bralnika prstnih odtisov se v času, ko bo velik del sveta nosil zaščitne maske, sliši kot smiselna…

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji