Objavljeno: 31.1.2007

Internetna telefonija brez namenskega programa

Podjetje SIPphone, ki nudi storitve internetne telefonije, je predstavilo novo spletno storitev, ki za opravljanje internetnih klicev ne potrebuje nameščanja namenskih telefonskih programov. Storitev z imenom Gizmo Call namreč uporablja programski dodatek za spletne brskalnike Flash za vzpostavitev telefonskih klicev domala povsod po svetu.

Za klic je dovolj, da uporabnik na spletni strani vtipka telefonsko številko ali pa število doda na konec URL naslova spletne storitve. SIPphone nudi vsakomur pet minut pogovora brezplačno, ob registraciji uporabnik pa tja do 10 minut pogovorov brezplačno. Dodatne minute je mogoče dokupiti s plačili po 10 dolarjev hkrati, ki jih nato kot kupon unovčimo kadarkoli.

Storitev deluje z dodatkom Flash 9 in brskalniki Internet Explorer, Firefox, Opera in Safari na operacijskih sistemih Windows in MacOS, v pripravi pa je tudi različica za Linux. Gizmo Call bo najbrž še posebej priljubljen pri turistih, ki bodo lahko brezplačne ali pa znatno cenejše telefonske pogovore opravili na kateremkoli internetnem računalniku, recimo internetnih kavarnah.

http://www.gizmocall.com

http://www.sipphone.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji