Objavljeno: 20.10.2006

Internet Explorer 7

Microsoft je predstavil težko pričakovani Internet Explorer 7 za Windows XP, ki je šele prva prava nadgradnja najbolj razširjenega brskalnika v petih letih. IE7 po dveh letih razvoja prinaša višjo raven varnosti, naprednejše zmogljivosti in večjo združljivost s spletnimi standardi. Slednja sicer še vedno ni popolna, je pa zato Microsoft, ki pripravlja tudi poslovenjen uporabniški vmesnik, brskalnik opremil z zmogljivostmi, ki jih konkurenca pozna že lep čas.

Mednje sodijo npr. zavihki, preprečevanje odpiranja neželenih oken, bralnik RSS in vgrajen spletni iskalnik. Prav tako je izboljšano tiskanje, saj odslej vsebino spletnih strani na lažji način spravimo na list.

Na področju varnosti je pomembna zaščita pred krajo identitet (phishing), pa tudi sicer novi Internet Explorer velja za precej manj ranljivo programsko opremo od svojih predhodnikov, ki so bili prav zaradi slabe varnostni velikokrat tarča zlorab, kritik in posmeha. Zato bo Internet Explorer 7 novembra na voljo tudi kot popravek z visoko prioriteto preko sistema Automatic Updates v Windows XP.

http://www.microsoft.com/windows/ie/default.mspx

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji