Objavljeno: 15.12.1999

Intelove novosti za 2000

Intel kljub številnim novostim, ki so bile predstavljene v zadnjih mesecih, neutrudno nadaljuje razvoj novih izdelkov. Nekateri menijo, da je hitrejši razvoj tudi razlog zapletov in težav ob predstavitvi nekaj zadnjih izdelkov, kot je sistemski nabor i820, pa tudi uspešnega začetka prodaje AMD-jevih procesorjev Athlon.

Intel je v zadnjem času doživel precej kritik pri partnerjih OEM, ker se je osredotočil predvsem na podporo za pomnilniško tehnologijo Rambus. Pomnilniki Rambus so dražji, slabše dosegljivi, prve meritve hitrosti pa niso pokazale pričakovanega skoka zmogljivosti. To so spretno izkoristili tekmeci (Via, Ali in Sys), ki so trumoma podprli cenejšo in lažjo dosegljivo pomnilniško tehnologijo PC-133.

Intel v odgovor že razvija sistemski nabor Solano (nekateri pravijo, da bo oznaka tega nabora 815), ki bo podpiral pomnilnike SDRAM PC-133 in 133-megaherčno vodilo. Omenjajo ga kot pravega naslednika sedanjega nabora 440BX. Nabor bo menda nared že pred koncem prvega četrtletja 2000. Za konec leta 2000 ali začetek leta 2001 pa razvijajo nabor z delovnim imenom Amador, ki bo podprl sistemsko vodilo in pomnilnike z 266 MHz. Amador bo namenjen predvsem za rabo v strežnikih in zmogljivih delovnih postajah.

Intel menda razvija tudi nabor z oznako 870, ki bo podpiral pomnilnike Rambus, najbrž pa bo eden od sistemskih naborov za 64-bitni procesor Itanium.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji