Objavljeno: 21.11.2002

Intel posodablja Xeone

V zadnjem času je vse bolj jasno, da bodo Intelovi procesorji Xeon postopoma povsem nadomestili starejše procesorje v strežniških okoljih, tudi pri najmanjših vstopnih strežnikih. Dokaz je lahkot tudi Intelova osvežitev in hkratna pocenitev procesorjev Xeon, ki so namenjeni za rabo v eno in dvoprocesorkih strežnikih ter delovnih postajah.

Xeoni so tako odslej na voljo tudi v različicah s 2,2 GHz, 2,4 GHz, 2,6 GHz in 2,8 GHz, vsi pa so narejeni v 0,13-mikronski arhitekturi. Cene se gibljejo od 198 do 455 dolarjev, kar pomeni, da so cenovno lahko zelo konkurenčni doslej uporabljenim procesorjem Pentium III in Pentium 4, ki pa niso optimizirani za strežniško okolje.

Intel je sočasno predstavil tudi nove nabore E7501, E7505 (oba podpira do dva procesorja, prvi za strežnike, drugi za delovne postaje) in E7205 (podpora za Pentium 4), doslej bolj znane pod delovnim imenom Granite Bay. Vsi trije nabori podpira pomnilnik DDR, prva dva pa tudi 64-bitna vodila PCI-X. Po trditvah Intela zmorejo novi nabori tudi do 25% večjo prepustnost na račun podpore hitrejšega vodila s katerim komunicirajo s procesoji. Sicer pa novi sistemski nabori podpira najnovejše tehnologije, kot so USB 2.0 in AGP 8x.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji