Objavljeno: 1.6.2013 01:00

Intel Core četrte generacije za daljše trajanje delovanja akumulatorjev

Intel bo 4. Junija začel dobavljati četrto generacijo procesorjev Core, s katero želijo vnovič obuditi zanimanje za računalnike PC v vseh izvedbah. Nova generacija procesorjev Core bo nudila večjo zmogljivost, še bolj pomemben cilj pa je občutno manjša poraba energije. Intel navaja, da bodo novi prenosniki, opremljeni z mobilnimi različicami procesorjev Core i7 lahko delovali skoraj 10 ur (po prikazanih meritvah natančneje 9,1 ur), kar je skoraj 50% bolje kot pri dosedanji generaciji procesorjev.

Nova generacija, ki je zrasla pod delovnim imenom Haswell nudi že v osnovi nižjo porabo energije – 15 wattov proti 20 wattov, a to je le eden ukrepov za udobnejšo mobilno rabo. Z drugimi tehnologijami so še bolj omejili porabo in omogočili, da bo denimo računalnik lahko deloval v mirovanju skoraj trikrat dlje – 10 do 13 dni namesto 4 do 5 dni kot doslej.

Na začetku bodo z novo tehnologijo na voljo le najzmogljivejši procesorji Core i7 s štirimi jedri. Šele kasneje pridejo na vrsto cenejši modeli Core i3 in Core i5, ki bodo nekaj časa v prodaji še s staro tehnologijo. Cene se bodo gibale od 192 dolarjev za model Core 7 do 339 za trenutno najzmogljivejši model Core i7-4770K.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji