Objavljeno: 9.1.2004

InDesign za uporabnike PageMakerja

Adobe je pripravil novo različico paketa za namizno založništvo InDesign, ki je specifično namenjena uporabnikom dosedanjega izdelka PageMaker. S tem korakom Adobe očitno nakazuje, da bo razvoj PageMakerja postopoma opustil v prid mlajšemu izdelku. Od zadnje velike različice PageMakerja sta minili že dve leti in nič ne kaže, da je na vidiku nova različica. Ta zamuda med drugim pomeni, da so brez ustreznega izdelka ostali uporabniki novega sistema MacOS X, za katerega PageMaker ni prirejen.

Toda kljub sodobnejši zasnovi InDesign za mnoge uporabnike PageMakerja, zlasti občasne, kot so uporabniki iz poslovnih okolij in izobraževalnih ustanov, predstavlja velik vložek v učenje novega vmesnika in načina dela, kar niso bili vsi pripravljeni sprejeti. Zato so se pri Adobeu odločili, da bodo ta korak olajšali z izdelkom InDesign CS PageMaker Edition, ki običajnemu InDesignu dodaja nekatera iz PageMakerja znana orodja, kot sta urejevalnik besedil Story Editor in orodje za brošure InBooklet.

V paketu so poleg tega vključene nove predloge, vodiči in navodila, ki olajšajo izkušenim uporabnikom PageMakerja prehod na novo orodje. Seveda program povsem pravilno prebira in zapisuje gradiva narejena s PageMakerjem. Cena paketa, ki bo v prodaji konec prvega četrtletja, bo v ZDA znašala 350 dolarjev, na voljo pa bo tudi kot 50 dolarjev vreden dodatek za uporabnike, ki so že kupili InDesign.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji