Objavljeno: 31.12.2002

IBM sklenil posel vreden 5 milijard dolarjev

IBM je tik pred koncem leta 2002 sklenil 5 milijard dolarjev vreden posel za opravljanje računalniških storitev z ugledno ameriško banko in finančno institucijo J.P. Morgan Chase. Po dogovoru naj bi IBM prevzel okoli 4.000 zaposlenih in pogodbenih delavcev družbe J.P Morgan Chase, ti pa naj bi za naročnika opravljali niz računalniških storitev, vključno z vzdrževanjem, upravljanjem in razvojem informacijskih sistemov.

Najnovejši sporazum kaže na očiten trend med velikimi družbami, ki celotno računalništvo vse bolj obravnavajo kot storitev, ki je ni nujno opravljati znotraj svojih zidov. IBM je tem željam prisluhnil s svojo novo strategijo >>računalništvo na zahtevo<< s katero strankam nudijo vse, kar je potrebno za uporabo sodobnih informacijskih rešitev.

IBM in J.P. Morgan Chase bosta skupno uporabljala niz programskih rešitev z imenom IBM Utility Management Infastructure, bolj znanih pod delovnim imenom Blue Typhoon. S temi rešitvami IBM zagotavlja uporabo različnih strežniških in pomnilniških sistemov brez sprememb v ključnih programskih paketih. J.P Morgan Chase namerava vsaj za zdaj večino razvoja programskih rešitev zadržati pri sebi, IBM pa bo poskrbel za operativno razpoložljivost podružnicam po celem svetu. Za IBM je to že drugi tovrstni sporazum v decembru, saj so pred tem podpisali desetletno pogodbo z nemško banko Deutche Bank, ki pa je vendarle dvakrat manjša.

http://www.ibm.com

http://www.jpmorganchase.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji