Objavljeno: 24.4.2001

IBM kupil družbo Informix Software

Po dolgoletnih težavah in lanskoletni reorganizaciji podjetja je ugibanj o prihodnosti podjetja Informix Software konec. Proizvajalca podatkovnih strežnikov, sicer hčerinsko podjetje družbe Informix je kupila družba IBM za ceno ene milijarde dolarjev. IBM bo s tem korakom utrdil svoj položaj na področju podatkovnih strežnikov, pridobil pa bo tudi okoli 100.000 kupcev in uporabnikov dosedanjih strežnikov Informix.

Predstavniki podjetja so tako že sporočili, da nameravajo razvoj družbe Informix Software združiti s svojim oddelkom za razvoj programske opreme, poleg tega pa bodo dele kupljene tehnologije uporabili v naslednjih generacijah svojega podatkovnega strežnika DB2. IBM namerava še naprej prodajati izdelke družbe Informix prek združenih prodajnih poti.

Podjetje Informix, dosedanji lastnik družbe Informix Software pa se namerava osredotočiti na drugo hčerinsko podjetje Ascential Software, po katerem nameravajo tudi prevzeti ime, ko bo posel z IBMom končan. Družba Ascential izdeluje programsko opremo za upravljanje z informacijskimi sredstvi (information asset management), po dogovoru pa bodo sodelovali z družbo IBM pri skupnih projektih s tega področja. Družbi pričakujeta, da bo posel zaključen v tretjem četrtletju tega leta.

http://www.ibm.com

http://www.informix.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji