Objavljeno: 14.11.2013

HP z odličnimi tržnimi deleži pri nas

Podjetje je ob zaključku fiskalnega leta predstavilo nekaj številk o svojem preteklem poslovanju, ob priložnosti pa so predstavili tudi nove tiskalnike, vrsto novih prenosnikov serij ProBook in EliteBook, mobilne delovne postaje za zahtevnejše uporabnike ZBook ter t. i. vse-v-enem računalnik HP ENVY Recline.

 Po podatkih analitske hiše IDC je HP utrdil svoj tržni položaj v Sloveniji na področju prenosnikov - delež se je od lani iz 31,9 povzpel na 39,3 odstotka. Podobno je pri namiznikih, kjer je HP ponovno na prvem mestu s 30,3 odstotnim tržnim deležem (lani 24,6). Na področju delovnih postaj pa je imel HP v tretjem četrtletju letošnjega leta kar 77,5 odstotni tržni delež, v pod-segmentu mobilnih delovnih postaj pa celo 90,5-odstotnega.  

Primož Šabec, direktor skupine za tiskanje in osebne sisteme

Podobno je pri brizgalnih tiskalnikih, tu HP v Sloveniji dosega 76 odstotni tržni delež, na področju laserskih naprav pa imajo prav tako vodilno mesto s 43 odstotnim tržnim deležem.

Primož Šabec, direktor skupine za tiskanje in osebne sisteme v HP Slovenija, pojasnjuje: »Težimo k zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje, pri tem pa ne gre samo za naprave, ampak tudi za dodatke, programsko opremo, storitve, podporo, se pravi za cel ekosistem. V Sloveniji imamo razvito najboljšo mrežo HP partnerjev, ki pozna potrebe strank in jim je sposobna ponuditi rešitve in storitve po njihovi meri. Želimo biti vodilni ponudnik rešitev za novo podobo informacijskih tehnologij.«

So pa novinarjem obelodanili tudi nekatere nove izdelke, ki so poslej na voljo pri nas. Osrednja novost so tiskalniki in multifunkcijske naprave serije HP Officejet Pro X. Gre za brizgalne tiskalnike, ki jih odlikujejo odlične zmogljivosti in cena tiskanja. Namreč, namesto premične brizgalne glave, ki potuje levo in desno po širini papirja, je vanje vgrajena nepremična glava, ki natisne celo vrstico obenem. Zato je tiskanje izjemno hitro, celo hitrejše kot pri laserskih tiskalnikih. Ta t. i. HP PageWide tehnologija omogoča, da tiskalniki X natisnejo tudi do 70 strani na minuto, kar je nedvomno izjemen dosežek.

HP Officejet 551dw

Naprave uvajajo tudi povsem novo vrsto kartuš, te pa odlikuje zares preprosta menjava in nizka cena; natisnjena ČB stran tako stane en cent, natisnjena barvna stran pa pet centov.

Na slovenskem trgu bodo na voljo štirje tako modeli in sicer HP Officejet Pro X451dw (399 €) in Officejet Pro X551dw  (635 €) ter multifunkcijski napravi HP Officejet Pro X476dw (635 €) in Officejet Pro X576dw  (888 €).

Druge novosti so s področja prenosnikov in osebnih računalnikov. Prenovljena serija prenosnikov HP EliteBook 800 je namenjena uporabi v poslovnem okolju, saj odlikuje izjemna zmogljivost in zanesljivost za zahtevnejšo rabo, odlična avtonomija - EliteBook 840 denimo po zatrjevanju proizvajalca kar 33 ur - ohišja iz magnezija in elementi iz aluminija ter opcijsko osvetljene tipkovnice. Prenosniki so tako precej tanjši in lažji, HP EliteBook 820 je  35 odstotkov tanjši in 18 odstotkov lažji kot prejšnja generacija.

Prenovljena je tudi družina HP Probook 600, ki se ponašajo s ključnimi najnovejšimi tehnologijami; med njimi najdemo vmesnike 4G LTE WWAN, zmogljive baterije, HD+ in HD zaslone in druge bombončke za kakovostno uporabniško izkušnjo.

HP ENVY Recline27

Na voljo so tudi mobilne delovne postaje HP ZBook, te so namenjene zahtevnejšim uporabnikom za poslovno-kritična delovna opravila. Vgrajene imajo  Intelove Haswell dvo in štirijedrne procesorje, in najnovejše Nvidiine in AMD-jeve grafične kartice, seveda pa njihova ključna odlika ostaja modularna zasnova in ohišja, ki jih je moč odpreti in servisirati brez orodja. Cene za model HP ZBook 15 se začnejo pri 1.599 €, za model HP ZBook 17 pa pri 1.699 €.

Končno so nam predstavili še namizni računalnik all-in-one HP ENVY Recline, ki je na slovenskem trgu na voljo v treh izvedbah s cenami od 1.199 do 1.599 €. Naprave HP ENVY Recline odlikuje ergonomsko prijazno zasnovano ohišje ter dobre tehnične karakteristike – HD zasloni z matrikami IPS in zmožnostjo zaznavanja desetih točk dotika obenem, pa četrta generacija Inteleovih Core procesorjev serije i, Nvidiine grafične kartice, v nekaterih modelih pa tudi NFC podatkovni vmesniki.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji