Objavljeno: 17.5.2013 01:00

HP z novimi hibridi Android in Windows

Po zadržanem začetku in nekaj napačnih korakih (WebOS) se Hewlett Packard zdaj očitno vendarle bolj odločno podaja v svet tablic in hibridnih računalnikov. Nedavno so začeli prodajati 7-palčno tablico Slate 7 z okoljem Android, ki v ZDA stane le 170 dolarjev, zdaj pa so predstavili še precej zmogljivejši in večji model SlateBook x2, ki je zaradi priložene priklopne tipkovnice pravzaprav hibridni računalnik.

Gre za model z 10,1-palčnim zaslonom IPS z ločljivostjo HD (1920 x 1200 pik), ki je obenem eden prvih s temeljem na novi platformi Nvidia Tegra 4. S pomnilnikom velikosti 64 se uvršča v zgornji del ponudbe tablic z Androidom, v tem primeru z različico operacijskega sistema 4.2.2.

Posebnost bo vsekakor priložena tipkovnica, ki služi hkrati tudi kot pokrov in vsebuje dodatni akumulator, ki podaljšuje trajanje delovanja celote. V tipkovnici so tudi vgrajeni vmesnik USB, HDMI, dodatni stereo zvočniki  in reža za kartice SD, tipkovnica pa premore posebne tipke z bližnjicami, na primer za hiter dostop do glasovnega iskanja (Google Voice Search). V prodajo pride avgusta, cena v ZDA pa bo znašal 480 dolarjev, skupaj s tipkovnico.

Družina hibridov »x2«, ki jo začel pred meseci predstavljeni Envy x2, se nadaljuje še modelom Split x2, ki temelji na operacijskem sistemu Windows 8. Računalnik ima 13,3-palčni zaslon z ločljivostjo 1366 x 768 pik, prav tako pa lahko tablici dodamo tipkovnico in jo spremenimo v priročen prenosnik.

Kupci lahko izbirajo med različnimi procesorji Core i3 in Core i5 ter različnimi velikostmi pomnilnika. Osnova je enota SSD, ki je v tabličnem delu hibrida, del s tipkovnico pa lahko vsebuje dodaten disk velikosti 500 GB. Na voljo sta dva vmesnika USB (eden tipa 3.0), HDMI, podpora za specifikacijo WiDi, kartice microSD in SD, celoto pa zaokrožuje kvaliteten zvok Beats Audio.  Split x2 bo tudi na voljo avgusta za ceno od 800 dolarjev navzgor.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji