Objavljeno: 6.12.2004

HP opušča Compaqovo tehnologijo

Hewlett-Packard se je odločil, da bo opustil svoje namere za prenos ključnih tehnologij operacijskega sistema Tru64 Unix na svoj sistem HP-UX. Namesto tega so se odločili, da bodo želeno funkcionalnost na področju podpore za računalniške gruče pridobili v sodelovanju z družbo Veritas. HP je že lep čas skušal na HP-UX prenesti tehnologijo TruCluster in datotečni sistem Advanced File System, vendar so na poti našli številne ovire.

HP je že doslej sodeloval s Veritasom na področju njihovega izdelka Volume Manager, zdaj pa bodo pri gručah v celoti sloneli na njihovi tehnologiji. Iz zdaj že bivšega arzenala družbe Compaq bodo ohranili le nekatere elemente, kar gre v prid številnim analizam, ki trdijo, da je HP slabo unovčil tehnologijo, ki jo je pred leti kupil z nakupom podjetja Compaq.

Po sedanjih načrtih naj bi HP Veritasovo tehnologijo tesno podprl v prihodnji različici HP-UX 11iV2, ki bo nared jeseni 2005. Še vedno pa bodo nared hitreje, kot bi to lahko storili s prenosom lastne tehnologije. HP skuša na ta način pridobiti na času, saj glavni tekmeci, na prvem mestu pa Sun, že ponujajo podobne funkcionalnosti, mimogrede tudi tu na podlagi sodelovanja z družbo Veritas.

http://www.veritas.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji