Objavljeno: 28.8.2014 01:00

HP je vpoklical čez 6 milijonov napajalnih kablov

Napake se dogajajo. Zlasti tam, kjer hočejo proizvajalci prihraniti pri stroških izdelave ali materiala in pri tem proizvodnjo zaupajo manj zanesljivim ponudnikom. HP je moral tako javno objaviti vpoklic za več kot 6 milijonov napajalnih kablov, ki so jih priložili novim prenosnim računalnikom izdelanim med septembrom 2010 in junijem 2012.

Ameriška komisija za varnost potrošnikov navaja, da so zabeležili več primerov poškodb opreme in uporabnikov, ki so uporabljali poceni kable narejene na Kitajskem. Vpoklic prihaja devet mesecev po tem, ko je HP moral narediti podoben korak zaradi pregrevanja prenosnikov Chromebook. Sporne kable je možno enostavno identificirati, saj imajo na vtikaču za napajalnik napisano oznako LS-15.

Tovrstnih vpoklicev je več, kot si predstavlja javnost. Julija je Sony vpoklical 700 prenosnikov zaradi nevarnih akumulatorjev. Junija je Apple vpoklical nekatere USB napajalnike za telefone iPhone. V maju je Panasonic vpoklical 43.000 prenosnikov zaradi akumulatorjev, ki so se pregrevali. Podoben primer je imel v marcu Lenovo, kjer je bilo prizadetih 37.000 prenosnikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji