Objavljeno: 30.5.2015 01:00

GoPro pripravlja drone, VR kamero

Podjetje GoPro, zvezda na področju akcijskih kamer, ima zelo drzne načrte za širjenje na nova področja. Ustanovitelj Nick Woodman je nedavno najavil, da razvijajo svoje lastne helikoptrčke (drone), ki bodo seveda opremljeni z video tehnologijo iz kamer GoPro. Korak je pravzaprav preventivna poteza, saj se v zadnjem času številni proizvajalci dronov odločajo za lastne rešitve ali konkurenco, medtem ko je doslej GoPro tu močno prevladoval. Podrobnosti o dronih sicer še niso znane, pričakujemo pa jih lahko v prvi polovici leta 2016.

Drugo novo področje so videokamere namenjene snemanju prostorskih, 360-stopinjskih posnetkov, ki jih nameravajo uporabljati zlasti s prikazovalniki za navidezno resničnost (VR). Na nedavni konferenci Google I/O sta GoPro in spletni velikan tako prikazala posebno prostorsko kamero, ki je sestavljena iz kar 16 akcijskih kamer GoPro Hero, povezanih v celoto, povrh vsega opremljenih z dodatnimi akumulatorji za dolgotrajno snemanje. Posnetke posamezne kamere združuje nova platforma Jump, ki ustvari gradivo za 360-stopinjski ogled.

Skupni projekt z Googlom pa ni edini povezan s svetom VR. GoPro je prikazal tudi prototip nosilca v obliki kocke, v katerega lahko vgradimo 6 kamer GoPro Hero in s tem dosežemo podoben efekt kot Googlovim projektom Jump. Prednost tega pristopa je, da šest kamera zavzema manj prostora in jih možno namestiti celo na čelado. Izdelek naj bi v prodajo prišel še letos.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji