Objavljeno: 6.1.2010

Google z lastnim mobilnikom

Karte so razkrite. Govorice so postale realnost. Google je predstavil lasten mobilni telefon, poimenovan Nexus One. Naprava premore kopico pametnih funkcij, jasno pa se najbolj zanaša na Googlove storitve.

V Google Nexus One glavno vlogo prevzema gigaherčni ARM-procesor, njegovi stvaritelji pa ga ne poimenujejo več pametni telefon, temveč mu pravijo »super« telefon, saj naj bi uporabnikom ponujal najboljšo mobilno izkušnjo ta hip. Poleg opravljanja navadnih in video klicev ter pisanja kratkih sporočil naprava podpira tudi storitve spletnih mest Gmail, Google Maps Navigation, Google Voice, Android Market, Picasa, YouTube in drugih.

Navigiranje po menijih naprave se vrši s pomočjo kroglice, ki premore kar trojno osvetlitev. Zaslon je 3,7-palčni in izdelan v tehnologiji AMOLED, ponuja pa ločljivost 480 x 800 točk. Vgrajenega pomnilnika je dober gigabajt, moč pa ga je še razširiti z uporabo SD-kartic (do 32 GB). Čeprav je pravi računalnik v malem, je Google Nexus One precej tanek (11,5 mm) in lahek (130 g), 1400 mAh baterija pa naj bi nudila solidno avtonomijo.

www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji