Objavljeno: 23.11.2010

Google Cloud Connect

Google ima v pripravi nov dodatek za pisarniške programe Microsoft Office, s katerim bodo omogočili skupinsko urejanje dokumentov, ki so hranjenji v Googlovem oblaku. Dodatek temelji na tehnologiji, ki so jo pridobili z nakupom družbe DocVerse, ki so jo med tem preimenovali v Google Cloud Connect.

Nov izdelek bo omogočal, da bodo uporabniki skozi orodjarne v programi, kot so MS Word lahko dostopali do dokumentov in dodatnih funkcij, ki jih omogoča sočasno urejanje. Cloud Connect bo skrbel za evidenco vseh sprememb in bo omogočal, da lahko po potrebi tudi povrnemo prejšnje različice posameznih delov besedil oziroma podatkov. Orodje bo tudi obveščalo uporabnike o temu, kaj so v dokumentih popravili drugi uporabniki.

Google je že doslej podpiral sočasno urejanje dokumentov, vendar so bili doslej le napol uspešni, ker so pri uvoz dokumentov iz paketa Office pogosto lahko zagotovili le delno združljivost in oblikovanje originalnega dokumenta. Z dodatkom Cloud Connect odpravljajo to pomanjkljivost, saj so dokumenti v celoti urejeni v paketu Office.

Cloud Connect, ki deluje v kombinaciji s pisarnami 2003, 2007 in 2010, trenutno preizkuša manjša izbrana skupina uporabnikov. V naslednjem letu naj bi orodje ponudili vsem uporabnikom in sicer tako kot brezplačni dodatek za potrošnike kot različico za naročnike storitev Google Apps. Nekateri menijo, da je to neposredni odgovor na nedavno najavljeni spletni palet Office 365, ki ga bo Microsoft prav tako ponudil v naslednjem letu.

http://googleenterprise.blogspot.com/2010/11/bridge-to-cloud-google-cloud-connect.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji