Objavljeno: 5.10.2010

Google Android še ni primeren za tablice

Po tem, ko smo v letošnji jeseni pričakovali poplavo tabličnih računalnikov z operacijskim sistemom Android, dobivamo zdaj od Googla in njegovih partnerjev drugačne signale. Google je pred nekaj tedni nekoliko plašno zatrdil, da sedanji Android 2.2 (Froyo) še ni primeren za rabo na tabličnih računalnikih, čeprav je skoraj sočasno Samsung predstavil svoj Galaxy Tab prav s tem okoljem.

Zdaj pa je v javnost prišla uradna objava, da je drugi korejski proizvajalec, LG Electronics, ki je sicer tretji proizvajalec mobilnih telefonov na svetu, opustil namero, po kateri bi še letos predstavil svoj tablični računalnik z Androidom. Namesto tega bodo počakali, da Google objavi naslednjo različico, Android 3.0 in šele nato prikazali svoj tablični izdelek. To je za LG že drugi opuščeni tablični projekt v letošnjem letu, po tem, ko so opustili zamisel, da bi naredili tablico z okoljem Windows 7.

Podjetju LG se bodo kot kaže pridružili tudi drugi kandidati, analitiki omenjajo imena, kot so Toshiba, Acer, HTC in Motorola. Vse dogajanje pa daje pod velik vprašaj, kako v praksi deluje Samsungov Galaxy Tab, ki je menda dobil dovoljenje za dostop do Android Marketa zgolj zato, ker ima povezljivost 3G in je v bistvu le nekoliko povečan telefon Galaxy S. Android 3.0 bo nared v začetku naslednjega leta, morda v času sejma CES, ki odpre vsako leto prvi teden januarja. Apple iPad bo tako še nekaj časa brez konkurence.

http://www.lge.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji