Objavljeno: 28.8.2013 01:00

Galaxy Tab za otroke

Samsung je objavil posebno različico tablice Galaxy Tab, ki je narejena specifično za otroško rabo. Galaxy Tab 3 Kids ima že na pogled otrokom prijazno podobo z živimi barvami ohišja in dodatno plastično zaščito robov.  

Spremembe pa niso le v videzu in ohišju, temveč tudi v vsebini tablice. Starši imajo na voljo dodatne možnosti nastavitev varnosti, poleg tega pa je Samsung že vnaprej naložil za otroke zanimive interaktivne in izobraževalne vsebine. Poleg tega so pri Samsungu pripravili posebno različico spletne trgovine Kid's Store, kjer lahko otroci nalagajo preverjene vsebine.

Starši lahko s funkcijo Application Manager izberejo, do katerih aplikacij bodo dovolili dostop svojim otrokom. Galaxy Tab 3 Kids ima tudi časovno funkcijo Time Management, s katero starši določijo dovoljen čas uporabe tabličnega računalnika. Po poteku tega časa se zaslon zaklene in zahteva geslo, s katerim odrasla oseba znova odklene računalnik za nadaljnjo uporabo.

S strojne plati je Galaxy Tab 3 Kids identičen navadnemu modelu, torej ima dvojedrni procesor s taktom 1,2 GHz, pomnilnik velikosti 1 GB, 8 GB Flash RAM in 7-palčni zaslon z ločljivostjo 1024x600 pik ter Android 4.1.

Kot dodatno opremo bo možno dokupiti etui Kids Case, s katerim bodo otroci lažje držali računalnik in ga postavili v različne položaje, zraven pa spada še lahko oprijemljivo pisalo C Pen, ki ne pušča sledov na drugih površinah.

Galaxy Tab 3 Kids bo najprej v prodaji v Južni Koreji, kmalu zatem pa pride menda tudi v Evropo. Cena še ni znana, navadni Galaxy Tab 3 pa stane 200 dolarjev.

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji