Objavljeno: 19.11.2007

Fujitsu Siemens Visit 2007

Japonsko-nemško podjetje Fujitsu Siemens Computers je organiziralo tradicionalni sejem, namenjen poslovnim partnerjem ter medijem. Prireditev je, tako kot lani, potekala v bližini njihove tovarne v nemškem mestu Augsburg. Poleg FSC so se predstavila tudi partnerska podjetja, od Microsofta in Novella do podjetja Oracle, SAP, Symantec, prisotna pa sta bila tudi velikana na področju procesorjev, Intel in AMD.

Rdeča nit sejma je bila energetska učinkovitost in varčnost, saj so pri večini izdelkov poudarjali nižjo porabo energije. Lep primer je bil relativno velik, 22 palčni LCD zaslon, ki naj bi deloval s porabo, manjšo od enega vata. Med strežniškimi sistemi so izstopali strežniki serije Primergy, ki obljubljajo največjo zmogljivost na vsak vat porabljene moči. Model Primergy TX120 pa naj bi bil celo najbolj učinkovit strežnik na svetu.

V sklopu dogodka je bil organiziran ogled tovarne, ki je par kilometrov oddaljena od prizorišča sejma. FSC v Augsburgu izdeluje večino matičnih plošč, vsaka posamezna proizvodna linija pa se lahko hitro prilagodi za proizvodnjo različnih plošč, denimo za domače računalnike ali pa za strežnike.

www.fujitsu-siemens.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji