Objavljeno: 27.4.2001

Freehand 10 za lažje oblikovanje spletne vektorske grafike

Risarski program Freehand 10, ki so ga za konec aprila najavili pri podjetju Macromedia, bo omogočal predvsem boljšo podporo spletnemu oblikovanju vektorske grafike, kjer naj bi konkuriral predvsem priljubljenemu programu Adobe Illustrator. Knjižnico simbolov bo odslej mogoče preprosto urejati, barve bo mogoče senčiti, dodana pa bo tudi široka paleta različnih čopičev.

Freehand 10 omogoča oblikovanje predlog, ki jih sicer poznamo predvsem iz programov za prelom strani, kar naj bi olajšalo delo predvsem na večstranskih dokumentih. Uporabniški vmesnik so prilagodili tako, da je čim bolj skladen z uporabniškimi vmesniki ostalih izdelkih Macromedie (Flash, Fireworks). Izboljšana je tudi podpora za zapis Flash, saj bo grafiko odslej mogoče animirati kar iz programa samega, s povečavo delovne strani na velikost odtisa pa naj bi tudi precej izboljšali kakovost izpisa dokumentov na tiskalnik.

Freehand bo na voljo v okenski različici, ter različici za Macintosh za ceno 400 dolarjev ali 600 dolarjev v paketu s programom Flash 5. Nadgradnja iz prejšnje različice bo stala 130 dolarjev.

http://www.macromedia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji