Objavljeno: 30.4.2014 01:00

Firefox z novim vmesnikom

Mozilla je objavila novo različico spletnega brskalnika Firefox, ki vsebuje največ sprememb v uporabniškem vmesniku od leta 2011. Dotaknili so se domala vseh elementov, začenši z videzom zavihkov, ki so zdaj bolj elegantni, hitrejši pri odpiranju, ob neuporabi pa se pomaknejo v ozadje.

Največja sprememba je nov uporabniški menu, ki omogoča hiter dostop do vseh nastavitev brskalnika kot tudi do orodij za prilagoditev uporabniškega vmesnika. Uporabniki lahko s tehniko povleci in spusti odslej v brskalniku poljubno dodajajo ali odvzemajo domala vse tipke in menuje, obenem pa lahko ustvarijo svoje za hiter dostop do priljubljenih funkcij. Enako velja za upravljanje dodatkov za brskalnik.

Enostavnejše je upravljanje, pa tudi urejanje zaznamkov z novimi tipkami ob iskalni vrstici. Mozilla je tudi precej dodelala orodje za sinhronizacijo med uporabnikovimi brskalniki med več napravami. Firefox lahko zdaj sinhronizira zaznamke, uporabniške račune in gesla, odprte zavihke, podatke za obrazce in zgodovino brskanja po spletu.

Nova različica je za zdaj na voljo za osebne računalnike Windows in MacOS ter mobilne naprave z Androidom.

bEw7VdZ_CZw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji