Objavljeno: 21.11.2007

Firefox 3.0 Beta 1

Razvoj nove generacije brskalnika Firefox 3.0 je doživel nov mejnik z objavo prve javne razvojne različice. To pomeni, da je program dosegel stopnjo stabilnosti za širšo vsakdanjo rabo. Tej razvojni različici naj bi predvidoma sledili še dve, zadnja nekje v prvem kvartalu 2008. Končna različica je za zdaj nejasno postavljena v sredino leta 2008.

Firefox 3.0 prinaša številne pomembne novosti na področju dela z zaznamki in podatki, ki jih uporabljamo pri vsakdanjem delu, prav tako pa krepi varnost rabe programe in brskanja po internetu na različnih nivojih. Nov sistem za delo z zaznamki Smart Places uporablja v ozadju pravo bazo podatkov, ki omogoča bolj učinkovit način rabe spletnega brskalnika. Med drugim se v to bazo beležijo tudi vsi pretekli obiski spletnih strani in celo iskani izrazi, ki jih vpišemo v naslovno vrstico. V vsakem trenutku se lahko tako iz zgodovine podatkov vrnemo na mesto, kjer smo že bili.

Na področju varnosti Firefox 3.0 precej bolje nadzira delovanje brskalnika in uporabnik opozarja na nevarnosti. Povezuje se z bazo družbe Google, v kateri so zabeležena spletna mesta, pri prenosu datotek zna preverjati viruse preden datoteke posname na disk, lažje in bolj varno upravlja z gesli na spletnih straneh. Poleg teh novosti prinaša nov, lažji način nameščanja in uporabe dodatkov, vizualne učinke (denimo animiran trak z zavihki), boljšo integracijo z okolju Windows Vista in Mac OS X.

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji