Objavljeno: 20.2.2014 08:00

Facebook kupuje WhatsApp za 19 milijard dolarjev

Izredno priljubljena aplikacija za trenutno sporočanje, ki ima odjemalce za veliko različnih operacijskih sistemov (celo za Symbian), bo našlo novo streho, saj bodo pri Facebooku zanj odšteli skupaj 19 milijard dolarjev. Od tega je za 16 milijard dolarjev v gotovini in delnicah, kar je za približno dva slovenska proračuna. Pri tem so že povedali, da se bo aplikacija obdržala in bo samostojno funkcionirala še naprej.

Pri Facebooku so na svojem blogu pojasnili, zakaj ima WhatsApp tolikšno vrednost. Imeli naj bi namreč čez 450 milijonov uporabnikov vsak mesec, od teh pa jih 70% dnevno uporablja aplikacijo. Količina sporočil se počasi celo približuje sporočilom SMS, ki se jih pošlje na svetovni ravni, s tem, da WhatsApp trenutno dobi okoli milijon novih uporabnikov vsak dan.  

Mimogrede, leta 2009 sta oba ustanovitelja podjetja WhatsUp iskala službo - v Facebooku. In bila zavrnjena.

Jan Koum je sicer do šestnajstega leta v hudi revščini živel v majhni ukrajinski vasici, nakar se je z mamo preselil v Mountain View v Kaliforniji. Pogodbo za prodajo Facebooku je podpisal pred vrati centra za socialno pomoč, kjer je nekoč prejemal bone za hrano...

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji