Objavljeno: 22.7.1999

Delphi 5

Kljub vestem o težavah družbe Inprise in govoricah o morebitni prodaji oddelek za razvojna orodja, Borland.com, nemoteno razvija nove projekte. Za mnoge je najbrž najpomembnejša nova različica razvojnega paketa Delphi 5.0, ki je julija prešla v zadnje obdobje razvojnega preskušanja. Po nekaterih vesteh naj bi bil novi prevajalnik na voljo še pred koncem poletja.

Delphi 5.0 prinaša številne novosti za razvijalce okenskih in spletnih programov. Hkrati predstavlja odgovor na izzivalce, kot so Microsoft Visual Basic, Magic 8.2 in TopSpeed Clarion. Petica prinaša nova orodja za uporabo najsodobnejših spletnih tehnologij, kakršni sta DHTML in XML. Poleg tega so izdelek posodobili s podporo za sodobne Microsoftove tehnologije, kot so ActiveX Data Objects (ADO) in novi gradniki za združevanje programov z Microsoftovo pisarniško zbirko Office.

Delphi se bo spopadel tudi s podatkovnim rudarjenjem z novimi gradniki, kakršen je Decision Cube. Izboljšana je podpora za skupinski razvoj projektov, pri čemer bo centralno vlogo igral modul za nadzor izvorne kode TeamSource; izboljšani so predmetni brskalnik, modul za organizacijo projektov ter modul Data Module Designer, ki olajša pripravo projektov za delo z zbirkami podatkov. Pri Borland.com so na novo napisali ali izboljšali več čarovnikov, s katerimi je mogoče postaviti ogrodje za najrazličnejše tipe programov. Delphi 5 prinaša še nova orodja za podporo večjezičnih programov. Čeprav novica še ni uradna, pri Borland.comu pripravljajo tudi Delphi za operacijski sistem Linux.

http://www.borland.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji