Objavljeno: 29.7.2013 01:00

Dellova Ophelia že pri uporabnikih

Dell že nekaj časa dela na projektu računalnika, ki je shranjen kar v »ključu«, podobnemu razširjenim prenosnim pomnilnikom z vmesnikom USB. V zadnjih dneh so prve primerke miniaturnega računalnika z delovnim imenom Ophelia, ki ga označujejo kot zamenjavo za računalnike PC, poslali testnim preizkuševalcem. Končni izdelek tudi ni daleč od začetka redne prodaje, predvidoma na začetku jeseni.

Računalnik Ophelia bo možno priključiti na katerikoli zaslon (torej tudi televizorje) z vmesnikom HDMI, služil pa bo lahko kot igralna konzola, večpredstavni predvajalnik ali računalnik za dostop do »PC« namizja. V ozadju je namreč tehnologija lahkih odjemalcev, s katerimi dostopamo do osebnega računalnika na daljavo ali do takega nameščenega v oblaku. Tehnologijo je prispevalo podjetje Wyse (PocketCloud).

Celota temelji na operacijskem sistemu Google Android in se bo borila za kupce proti podobnim izdelkom, kot je pred nekaj dnevi predstavljen Googlov ključek Chromecast. Toda Dell računa z Ophelio tako na domače, kot tudi poslovne uporabnike. Z njim bo mogoče na primer na gostitelju prikazati tudi okolje Windows (vključno z različico 8), omenjajo pa tudi posebna dodatna orodja za upravljanje varnosti v poslovnem okolju.

Celota bo predvidoma stala 100 dolarjev, kar je več, kot pri podobnih napravah za domačo rabo (Google Chromcast ponuja za 35 dolarjev), vendar s širšim naborom funkcij in večjo uporabnostjo.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji