Objavljeno: 19.10.2022 07:00 | Teme: Dell, oblak, strežnik

Dell Azure Stack HCI - delček oblaka v lastnem podatkovnem centru

Podjetje Dell je predstavil doslej najmanjšo različico rešitve Azure Stack, ki omogoča uporabo in gostovanje oblačnih storitev Azure v lastnem podatkovnem centru. Azure Stack so certificirane rešitve (tako strojna, kot programska oprema), ki omogočajo, da v lastnem podatkovnem centru uporabljamo rešitve Azure na skoraj povsem enak način, kot v javnem oblaku.

Dell Azure Stack HCI, kot se imenujejo nova rešitev, omogoča podjetjem, da začnejo hitro in relativno poceni uporabljati storitve Azure, še posebej pa bogata upravljavska orodja platfrome Azure. Osnovni gradnik je vgradni strežnik velikosti 1U, ki pa ima skoraj vse, kar večji sistemi in sam Azure, obenem pa omogoča stopnjevano nadgradljivost z dodatnimi vozlišči, ko se pojavi potreba po povečanju zmogljivosti.

Kljub majhni velikosti, pa Dell Azure Stack HCI nudi po potrebi dokaj visoko zmogljivost, saj ga je mogoče naročiti z GPU karticami Nvidia A30 ali A2, kar pomeni, da lahko na sistemu gostimo tudi algoritme s področja umetne inteligence in strojnega učenja. Kot tak bo zanimiv tudi za uporabnike sistema Azure, ki potrebujejo hitro lokalno strežbo na računalniškem robu, pač zaradi nizke latence. Poleg tega Dell ponuja osnovni sistem brez dosedanje zahteve, da se pri rešitvah Azure Stack vse storitve podvajajo zaradi varnosti in zanesljivosti delovanja. Naročiti je mogoče že en sam strežnik.

Dellov “lokalni oblak” vsebuje kombinacijo upravljavski orodij Dell OpenManage, Windows Admin Center in Azure Arc, ki družno ponujajo upravljanje sistema, kot če bi ta bil del osnovnega okolja Azure, s katerim seveda lahko tudi izmenjuje bremena. Uporabniki se lahko odločajo za uporabo storitev, kontejnerjev in virtualnih storjev na lokaciji ali v oblaku, pač glede na trenutne potrebe.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji