Objavljeno: 12.1.2011

Čudežni Motorola Atrix 4G

Motorola Atrix 4G na prvi pogled zgleda kot tipičen pametni telefon, v praksi pa je prvi mobilnik, ki se lahko z dodatki spremeni v pravcati prenosnik ali predvajalnik za hišni kino. Pri Motoroli nekoliko pompozno trdijo, da je ta hip najzmogljivejši pametni telefon na svetu, zagotovo pa sodi med najbolje opremljene. Na preliminarnih neodvisnih testih je telefon dejansko dosegel rekordni rezultat za napravo, ki temelji na operacijskem sistemu Android 2.2.

Atrix je že kot telefon vrhunsko opremljen. Osnova je procesor z dvojnim jedrom, ki deluje pri taktu 1 GHz. Za mobilni telefon je izredno velik osnovni pomnilnik, kar 1GB, dvakrat več kot denimo pri iPhonu 4, kar omogoča, da telefon sočasno izvaja tudi več razmeroma kompleksnih operacij. Za podatke je v osnovi na voljo 16 GB pomnilnika Flash, kar lahko razširimo s karticami SD do velikosti 32 GB, skupno torej 48 GB.

Zaslon je tudi največji med mobilnimi telefoni, saj premore četrt ločljivost zaslonov HD - QHD (960 x 540 pik). Vgrajeni sta dve kameri, od katerih zunanja zmore snemati video posnetke v visoki ločljivosti. Vmesnik Wi-Fi omogoča, da naprava deluje po potrebi tudi kot priklopna postaja za tja do štiri druge naprave. Med bolj nenavadnimi dodatki in čitalnik prstnih odtisov za večjo varnost.

Toda resnično moč Atrix 4G pokaže šele, ko ga povežemo z opcijskimi dodatki. Motorola Laptop Dock telefon spremeni v jedro prenosnika, ki premore 11,6-palčni zaslon, polno tipkovnico in sledilno ploščico, stereo zvočnike in dovolj velik akumulator, da celota brez težav deluje neprekinjeno 8 ur. Ko telefon priklopimo na to "postajo", dobimo prenosnik, ki na velikem zaslonu nudi vse funkcije telefona, kot tudi nekaj dodatnih aplikacij, na primer brskalnik Firefox z vgrajeno podporo za Flash.

Druga opcijska postaja nosi ime HD Multimedia Dock in omogoča, da telefon spremenimo v napravo za hišni kino. S pomočjo treh vhodov USB lahko na telefon priključimo zunanjo tipkovnico in miško, bolj pomemben pa je izhod HDMI, s katerim celoto priključimo na domači televizor in na njem uživamo v posnetkih z visoko ločljivostjo. Priložen je celo daljinec, s katerim lahko večpredstavni predvajalnik na telefonu krmilimo na daljavo.

Na voljo je še tretji dodatek za Atrix in sicer nosilec, ki celoto spremeni v navigacijsko napravo v avtomobilu. Telefon bo trditvah Motorole v Evropi na voljo v drugem četrtletju 2011.

http://www.motorola.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji