Objavljeno: 28.11.2002

Computer Associates ima novo vodstvo

Na čelu podjetja Computer Associates je prišlo do nenadne spremembe. Charles Wang, dosedanji predsednik družbe je nepreklicno odstopil s svojega položaja, razlog za odstop pa ni bil sporočen javnosti. Na mestu predsednika upravnega odbora ga je nadomestil Sanjay Kumar, dosedanji direktor in predsednik družbe CA.

Nekdanji in sedanji predsednik sta oba veterana v družbi CA. Kumar je družbi pristopil leta 1987, ko je CA kupil tedanjo družbo UCCEL. Leta 1994 je postal izvršni direktor, leta 2000 pa glavni direktor podjetja. Wang, rojen na Kitajskem, je ustanovitelj družbe Computer Associates, ki je nastala leta 1976. Družba CA ima letni promet čez 9 milijard dolarjev, znana pa je po silno širokem spektru izdelkov - trenutno skoraj 1200, kar je nenavadno za razvijalca proizvajalca programske opreme.

Družba CA je sicer znana po temu, da je v preteklosti svojo rast pogosto dosegala tudi z nakupu manjših proizvajalcev. V zadnjem obdobju so Leta 1999 so za 3,25 milijard dolarjev kupili družbo Platinum Technology, leto za tem pa za 4 milijarde dolarjev družbo Sterling Software, nekoč pomembne, celo vodilne ponudnike poslovne informatike. Zaradi tega CA sodi med največja računalniška podjetja na področju programske opreme, pa tudi širše.

CA je v zadnjem času tudi znan po sporu med delničarji, kjer je bivši direktor družbe Sterling Software, sedaj pa delničar CA-ja Sam Wyly večkrat skušal Wanga in Kumarja spraviti iz vodstva družbe. Čeprav mu to ni uspelo, je v javnosti razkril številne notranje nepravilnosti, na katere sta se nato kasneje odzvala tudi ameriška agencija za nadzor nad vrednostnimi papirji in tožilstvo. CA se tudi sooča z upadom prodaje, obenem pa se močno trudi, da bi izboljšal javni ugled družbe, ki je v zadnjih letih nekoliko opešal.

http://www.cai.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji