Objavljeno: 17.12.2002

CodeWeavers proti Citrixu

Podjetje CodeWeaver, največji zagovornik projekta Wine, s katerim je mogoče v okoljih Linux in Unix poganjati programe za Microsoftove Windowse, je napovedal novo različico izdelka CrossOver Office Server Edition, s čimer jasno ciljajo tudi na ponudbo družbe Citrix.

Program omogoča poganjanje Microsoftovih programov iz paketa Office na strežniku z Linuxom, do programov pa dostopajo lahko odjemalci prek terminalskega posnemovalnika, podobno kot to počnejo pri podjetju Citrix, le da v okolju Windows. Za zdaj odjemalci delujejo pod operacijskimi sistemi Linux in Solaris, vendar je že znano, da bodo kasneje dodali tudi odjemalce za okolje Windows.

CodeWeavers pa se ne namerava ustaviti le pri omejenih operacijskih sistemih, saj načrtujejo tudi odjemalce za HP-UX, SGI Irix, Apple MacOS in morda še kaj. Pri izdelku CrossOver Office Server Edition seveda računajo na preprostejšo in cenejšo licenčno politiko. Za sam izdelek je treba v ZDA odšteti 1.195 dolarjev, za 25 licenčnih uporabnikov je treba odšteti 1.185 dolarjev, za 100 uporabnikov pa 4.000 dolarjev, kar je ceneje kot pri kombinaciji Windows 2000 Server / Citrix Metaframe. Dodatni strežniki za podporo večjemu številu uporabnikov stanejo po 595 dolarjev.

http://www.codeweavers.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji