Objavljeno: 22.11.2002

Cisco če naprej uspešen

Slovenska izpostava Cisco Systems je na srečanju z novinarji predstavila finančne rezultate minulega finančnega četrtletja, napovedala Cisco konferenco ter pojasnila organizacijske spremembe v regijski strukturi tega telekomunikacijskega velikana.

Finančno trimesečje, ki se za Cisco konča 26. oktobra, za Cisco sicer ni bilo bleščeče, vendar niti ne slabo. Zaključili so ga s čistim dobičkom 618 milijonov dolarjev, kar je precej bolje kot četrtletje leto prej, ki se je končalo z izgubo 268 milijonov dolarjev. Podatek je še posebej vzpodbuden zato, ker so njihovi glavni konkurenti tudi v tem četrtletju strmo padali. Tako je Cisco danes večji od nekdaj nedosegljivih velikanov kot so Nortel ipd. Pri Ciscu se pohvalijo tudi s podatkom dobička, ki izključuje stroške prevzemov, izgube v povezavi zgrešenih naložb v vrednostne papirje in podobno. Načeloma taki enkratni dogodki ne vplivajo na nadaljnje poslovanje oz. ne kažejo >>moči<< podjetja; Cisco je po tej računici v zadnjem četrtletju pridelal za milijardo dolarjev dobička.

Cisco konferenca, ki je strokovni konferenčni dogodek, ki bo morda nekoč postal nekaj podobnega kot Microsoftova konferenca, se bo letos zgodila drugič in sicer v Mariboru (lani je bila v Portorožu). Program je razdeljen na tri sklope in sicer poslovnega, aplikativnega in strogo tehničnega. Na podlagi lanske dobre udeležbe pri Ciscu tudi letos računajo na dober obisk.

Slovenija po Ciscovi terminologiji sedaj sodi v regijo Jugovzhodna Evropa, ki združuje dosedanji regiji Adriatic in Vzhodni Balkan. Vanjo sodijo še Hrvaška, Bosna in Hercegovina, ZR Jugoslavija, Makedonija, Bolgarija, Romunija in Albanija. Regionalni direktor za to področje je Jožek Gruškovnjak, vodenje slovenske pisarne pa je prevzela Jasmina Stritar, ki skrbi tudi za prodajo velikim poslovnim uporabnikom v regiji Adriatic.

http://www.cisco.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji