Objavljeno: 28.6.2014 01:00

Chromecast zrcali Androidne zaslone

Mali pripomoček Chromecast je brez dvoma doslej največja uspešnica, ki jo je Google ustvaril v povezavi s televizorji. Ne samo da se zelo dobro prodaja (sicer tudi zaradi nizke cene), temveč s časom pridobiva vse več podpore in virov večpredstavnih vsebin, ki jih lahko prikazujemo s pomočjo malega »ključka«.

Google ja na konferenci I/O razkril novost, ki utegne še bolj pospešiti priljubljenost dodatka. S posodobitvijo operacijskega sistema Android, ki bo predvidoma nared letos poleti, bo Chromecast omogočal zrcaljenje celotnega zaslona na mobilni napravi opremljeni s tem operacijskim sistemom. Doslej je bilo možno to početi samo s posameznimi programi in vsebinami, zdaj pa bo možno prikazati celotne zaslone, vključno z igrami.

Google sicer navaja, da bo novost sprav na voljo le za izbrane (novejše) telefone in tablice, kot so Samsung Galaxy S4 in S5, Note3, LG G2 in G3, HTC One in seveda celotna paleta Googlovih naprav Nexus (vključno s tablico Nexus 10). Kasneje naj bi prišle nared tudi druge Androidne naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji