Objavljeno: 19.1.2004

Centrino tudi s standardom 802.11g

Intel je končno predstavil novo različico nabora Centrino, ki sedaj vključuje vmesnik za brezžični ethernet po standardu IEEE 802.11g, podpira pa tudi povezave v omrežja, ki delujejo po standardu IEEE 802.11b. Čip, ki omogoča hitrejši brezžični ethernet se imenuje Intel Pro/Wireless 2200BG in stane 25 dolarjev v količinah po 11 tisoč kosov. Komplet Intel Centrino je sestavljen iz sistemskega nabora Intel 855, procesorja Pentium M in brezžičnega vmesnika.

Intelu je prehod na standard 802.11g uspel šele precej pozno, saj so nekateri proizvajalci, predvsem Dell in HP, v svoje zmogljivejše prenosnike že dalj časa vgrajevali le osnovni nabor 855 s procesorji Pentium M ter lastne brezžične vmesnike s hitrejšim standardom. Zgoraj omenjenih proizvajalcev tudi ni med prvimi podporniki Intelovega novega vmesnika, podporo pa so napovedali pri družbah Fujitsu Siemens, NEC, Sony in Toshiba.

Po Intelovih podatkih napreduje razvoj tretje različice brezžičnega vmesnika za Centrino po načrtih in naj bi bil na voljo v prvi polovici tega leta, omogočal pa bo povezovanje v brezžična omrežja po standardih 802.11a, b in g. Nekoliko več težav povzroča razvoj nove različice procesorjev Pentium M, ki bi morala biti predstavljena februarja, a je zaradi tehničnih težav prestavljena na drugo četrtletje.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji