Objavljeno: 4.2.2010

Casiova evolucija na področju projektorjev

Casio z novo serijo projektorje Green Slim uvaja kombinacijo laserske in LED svetilne tehnologije. Izvor svetlobe, ki združuje rdečo barvo z rdečo LED diodo, modro z modrim laserjem in zeleno barvo s pretvarjanjem modrega laserja preko fosforja, omogoča doseganje visoke svetilnosti med 2000 in 3000 ANSI-lumni.

Gre za prvo generacijo tako zmogljivih projektorjev brez klasičnih žarnic, ki vsebujejo okolju zelo nevarno živo srebro. Za doseganje svetilnosti do 3000 lumnov s prenovljenim virom svetlobe ter uporabo fosforjeve naprave, ki spremeni dolžino valov in faz modrega laserja skozi DLP-sistem, so ubili dve muhi na en mah – tak projektor namreč z urami delovanja ne izgublja na svetilnosti.

Casio tako pri seriji projektorjev Green Slim zagotavlja do 15 let projiciranja brez stroškov menjave žarnic (pri normalni uporabi projektorja - 220 dni v letu, 6 ur dnevno). V novi seriji je poleg klasične ločljivosti XGA (1024x768 pik) na voljo tudi WXGA (1280x800 pik) ločljivost. Vsi modeli projektorjev so velikosti lista A4, debeline 43 mm in tehtajo vsega 2,8 kg.

www.casio.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji