Objavljeno: 7.1.2010

Brezžične SD-kartice še hitrejše

Pri podjetju Eye-Fi, ki proizvaja istoimenske pomnilniške kartice SD, opremljene z brezžičnim vmesnikom, bodo fotografe, ki si želijo več svobode, še dodatno razveselili. Nove kartice Eye-Fi iz družine Pro X2 namreč že podpirajo brezžični standard 802.11n in s tem tudi občutno hitrejše prenose podatkov, fotografij in videoposnetkov.

Najbolj zanimiva lastnost pomnilniške kartice X2 Pro je način, imenovan Endless Memory. Ta namreč omogoča, da kartica samodejno pripravlja prostor za nove fotografije in video posnetke, saj obstoječe (najstarejše) posnetke pošlje na strežnik podjetja Eye-Fi in tako sprosti nekaj pomnilnika. Stare datoteke pa kartica pametno pobriše šele takrat, ko s strežnika prejme povratno informacijo o uspešnem prenosu vsebin.

Kot navaja proizvajalec so nove kartice nazaj združljive, podpirajo pa prenose na 25 različnih spletnih mest za shranjevanje in objavo fotografij in video posnetkov. Sprva bo na voljo le ena kartica s kapaciteto 8 GB, zanjo pa bo potrebno odšteti slabih 150 ameriških dolarjev.

www.eye.fi

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji