Objavljeno: 3.3.2014 01:00

Brezplačni Windows 8.1?

Microsoft menda pripravlja poizkus in manjši zasuk v strategiji povezani z operacijskim sistemom Windows. Pozorni analitiki so zasledili sled o izdelki imenovanem »Windows 8.1. with Bing«. Po mnenju virov blizu družbe naj bi šlo za posebno, nekoliko okrnjeno različico okolja Windows, ki bo za uporabnike in proizvajalce računalnikov brezplačna.

Za Microsoft to ne bi bila povsem nova strategija, saj je nekaj podobnega naredil že s pisarniško zbirko Office 2010 Starter Edition, kjer je v zamenjavo za namestitev orodne vrstice z iskalnikom Bing proizvajalcem računal le 2 dolarja za kopijo. Tokrat naj bi šlo za podoben primer, le da bo vir prihodka vezan tudi na druge spletne storitve. Uporabniki se bodo lahko seveda odločili in za doplačilo dokupili polno različico Oken.

Nekaj podobnega je Microsoft nedavno naredil pri promociji spletnega pomnilnika OneDrive. Uporabniki, ki imajo veljaven račun Bing Rewards lahko dobijo za leto dni brezplačni dostop do 100 GB prostora. Po preteku pa morajo plačati 50 dolarjev letno. Ali se utegne podobno zgoditi tudi s priljubljenim operacijskim sistemom?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji