Objavljeno: 4.3.2015 01:00

BlackBerry razkriva novosti

Na konferenci MWC je tudi BlackBerry razkril nekatere zanimive novosti, s katerimi želijo dokazati, da nameravajo vztrajati tako na področju strojne opreme, kot razvoja operacijskega sistema in storitev v oblaku, kamor se vse bolj usmerjajo.

Po predstavitvi nenavadnega, a za BlackBerry dokaj uspešnega modela Passport z domala kvadratnim zaslonom in fizično tipkovnico, so z novim modelom Leap zopet podajajo na segment pametnih telefonov, ki imajo samo zaslon na dotik. Njihov prvi vstop na ta segment Z10 ni bil najbolj posrečen, zdaj pa želijo opraviti popravni izpit.

Tehnične lastnosti telefona niso nič kaj pretresljivega, saj v njem najdemo Qualcomm Snapdragon 400 s taktom 1,5 GHz in 2 GB RAM (kot pri Z10), zaslon pa ima diagonalo 5 palcev in ločljivost 720p (podobno kot model Z30). Fotoaparat ima tipalo z 8 milijoni pik, akumulator sicer ni izmenljiv, vendar proizvajalec navaja ugodno trajanje delovanja 25 ur.

Še največja odlika sta zelo lično oblikovano ohišje in najnovejši BlackBerry OS 10.3.1 s pripadajočimi spletnimi storitvami. Cena je preudarno nizka, saj bo brez subvencij v ZDA znašala okoli 275 dolarjev, s telefonom pa ciljajo predvsem na mlade podjetnike, ki cenijo učinkovitost in varčnost.

Morda pa bodo širšo javnost prepričali z naslednjim projektom, ki pravzaprav še nima imena. Na konferenci MWC so namreč na hitro pokazali prototip telefona, ki ima velik zaslon občutljiv na dotik, ki je ukrivljen na levem in desnem robu, podobno kot še sveži Samsung Galaxy S6 Edge, ob tem pa ima tudi izvlečno fizično tipkovnico, po kateri BlacBerry najbolj slovi. Ali je to čarobna kombinacija za vnovičen uspeh?

EqCn9qj-DAw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji