Objavljeno: 19.7.2014 05:00

Bitcoin dobil največjo stranko: Dell

Dell je postal največje podjetje, ki je začelo sprejemati bitcoine. Včeraj so zagnali pilotni program, v okviru katerega je mogoče izdelke na njihovi spletni strani kupiti in plačati z bitcoini.

Pilotni projekt je za zdaj omejen na ZDA, drugih omejitev pa nima. Ima celo akcijo, da je Alienware 10 odstotkov cenejši, če ga plačamo z bitcoini. Dell se je pohvalil, da so infrastrukturo za sprejem in procesiranje plačil z bitcoini postavili v vsega 14 dneh. Pri tem jim bo pomagalo podjetje Coinbase, ki bo zanje obdelovalo transakcije. Coinbase ima že nekaj velikih strank, za katere ureja bitcoine.

To pomeni, da se bitcoin počasi uveljavlja kot alternativno plačilno sredstvo. Tudi Dell bo namreč svoje izdelke še vedno prodajal za dolarje, le plačilo bo mogoče izvesti v bitcoinih po aktualnem tečaju.

Hkrati to pomeni, da bitcoin postaja čedalje manj anonimen. Dobiva posrednike, ki se ukvarjajo s procesiranjem transakcij, kar ga približuje klasičnim plačilnim sistemom; njegovi izumitelji pa so se želeli izogniti prav temu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji