Objavljeno: 1.12.2010

Asusov odgovor na bralnike knjig

Asus je predstavil novega člana družine izdelkov Eee, ki je nekakšen križanec med tabličnim računalnikom in bralnikom knjig. Novi Eee Note namreč uporablja 8-palčni zaslon LCD, ki je občutljiv na dotik, torej podobno kot pri tabličnih računalnikih. Toda zaslon je zgolj sivinski in nudi ločljivost 768 x 1024 pik, pri čemer se ga da uporabljati tudi brez zadenjske osvetlitve in je enostavno berljiv tudi pri močni dnevni svetlobi.

Asus je izdelek namenil predvsem prebiranju elektronskih knjig in drugih dokumentov, vendar obenem omogoča zajem digitalnih belež, nudi pa tudi možnost dodajanja zvočnih zapiskov. Vgrajena je še digitalna kamera z ločljivostjo 2 milijona pik, ki omogoča zajem fotografij in video posnetkov. Eee Note premore tudi vmesnik Wi-Fi, vendar ni nikjer podatka, ali je vgrajen tudi spletni brskalnik.

Dokumente in digitalno gradivo lahko hranimo v 4 GB velikem notranjem pomnilniku ali pa na karticah SD. Premore tudi vmesnik USB za priklop na običajen računalnik. Celota podpira prikaz knjig v zapisih PDF in ePub, s pretvorbo pa tudi drugih pisarniških zapisov. V osnovi podpira tudi predvajanje glasbe v zapisih MP3 in prikaz digitalnih fotografij. Eee Note tehta 520 gramov, en akumulator zadostuje za okoli 13,5 ur delovanja, v prodaji pa bo zanj potrebno odšteti 230 dolarjev.

http://www.asus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji