Objavljeno: 15.12.1999

ArchiCAD 6.5

Podjetje Graphisoft je najavilo novo različico priljubljenega arhitekturnega paketa ArchiCAD 6.5, ki bo utrdil svoj položaj kot eden vodilnih tovrstnih programov. Nova različica ima izboljšana orodja in podatkovne modele za trirazsežno predstavitev predmetov. Območja 3D olajšajo opredelitev prostorov, še posebej takih z nepravilnim stranicami. Z novimi gradniki, kot so prečnik (Beam) in stebri (Round Columns), bo lažje zgraditi bolj zapletene projekte z manjšim številom potez.

Nova zmožnost navideznega nadstropja (Ghost Story) omogoča lažjo predstavitev in namestitve načrta posameznega nadstropja v večnadstropni stavbi. Zelo pomembna novost je modul za samodejno dimenzioniranje posameznih delov ali celotnega projekta zunanjih in notranjih mer. Dokumentiranje projektov je odslej lažje z novim orodjem za vodenje in urejanje podatkov v samodejno ustvarjeni zbirki podatkov. Zapis Assistant pomaga k lažjemu sestavljanju pogledov na podatke in pri ustvarjanju grafičnih predlog.

Precej novosti ima modul TeamWork, ki omogoča skupinsko delo pri projektih in podatke še vedno shranjuje v eno datoteko. Graphisoft je mislil tudi na okolja, v katerih ArchiCAD uporabljajo skupaj z drugimi programi. Podpora za zapis DNG omogoča združljivost s programom Bentley Microstation, nove zmožnosti pri pretvorbi v zapise DXF/DWG pa omogočajo natančnejšo združljivost z AutoCAD-om.

Graphisoft načrtuje tudi sodelovanje pri izmenjavi podatkov o predmetih, ko bo v začetku leta 2000 predstavil modul za uvoz ArchiCAD-ovih predmetov GDL v AutoCAD-ov sistem ARX. ArchiCAD je odslej tudi lažje prilagodljiv. Predmetom v knjižnicah lahko dodajamo besedilo (opise), ilustracije in tipke, podajamo privzete vrednosti in druge lastnosti. ArchiCAD 6.5 bo v prodaji v naslednjih tednih.

http://www.graphisoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji