Objavljeno: 10.1.2007

Apple TV naj bo

Apple je na MacWorldu predstavil tudi Apple TV, ki je dokončno ime že lani obelodanjenega izdelka z razvojnim imenom iTV.

Škatlica z merami 20x20x3 cm se preko brezžične (lahko pa tudi žične) povezave poveže z računalnikom (Mac ali PC), iz katerega na svoj trdi disk s kapaciteto 40 GB prenaša filme, nadaljevanke, glasbo, fotografije in druge vsebine iz iTunesa.

Vsebine lahko iz petih računalnikov tudi pretakamo brez shranjevanja na disk, za upravljanje z napravo pa poskrbita Apple Remote in uporabniški vmesnik, ki je zelo podoben kot v Front Row.

Namestitev Apple TV je preprosta, saj ga samo priključimo v električno omrežje in na TV (preko HDMI ali analognega priključka), za ostale nastavitve pa poskrbi sam. Sam zazna tudi brezžično omrežje, od katerih podpira standarde b, g in (razvojni) n.

Apple TV zahteva TV sprejemnik s širokim zaslonom in visoko ločljivostjo, saj zmore predvajati posnetke v ločljivosti 720p. Apple je ob predstavitvi predstavil tudi sodelovanje s filmskim studiom Paramount Pictures, ki je novi ponudnik vsebin (150 filmov) v prodajalni iTunes.

Apple TV bo na voljo februarja, cena v ZDA pa bo znašala 299 dolarjev.

http://www.apple.com/appletv/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji