Objavljeno: 16.11.2010

Apple predstavil "samo" The Beatles

Potem ko je Apple včeraj najavil novosti v prodajalni glasbe iTunes Music Store, "ki je ne bomo nikoli pozabili", je zbudil tako visoke apetite pričakovanja polnih množic, da jih je danes najverjetneje precej razočaral.

Kmalu so se sprožile govorice in ugibanje, kaj vse bi Apple lahko predstavil, največ pa jih je napovedovalo, da bo podjetje Steva Jobsa začelo ponujati tudi pretočno glasbo v zameno za plačilo mesečne ali letne naročnine.

A na koncu se je izkazalo, da je velika novost vključitev glasbenega opusa legendarne glasbene skupine The Beatles v ponudbo iTunesa, ki je tako v svojo zbirko dodala pomemben manjkajoči element.

Znano je namreč, da se je Apple dolga leta pogajal s Paulom McCartneyjem, Ringom Starrom ter družinama Johna Lennona in Georga Harrisona ter naposled le dosegel dogovor o prodaji glasbe skupine iz Liverpoola v iTunesu.

Uporabniki bodo lahko za 150 dolarjev kupili celotno diskografijo, ki obsega 256 sklad, dokumentarce in druge videoposnetke, vključno s prvim koncertom v ZDA. Cena posameznih albumov znaša 12,99 dolarjev, skladba pa stane 1,29 dolarja.

www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji